Standaard buddydeks

Buddydeks dien je zelf te monteren. Bij elk artikel staat de volgende omschrijving:

Het buddydek dient door middel van nietjes te worden vastgezet op het oude zadel. Verwijder eerst het oude dekje. Niet daarna het nieuwe dek vast, liefst met een pneumatische nietmachine / tacker. Een elektrische tacker kan ook, maar dan heb je kans dat het nietje niet helemaal door het kunststof gaat en een beetje uitsteekt. Bij het verwijderen van de niet geheel ingeslagen nietjes bestaat de kans dat je het dekje beschadigd, omdat er door het nieten gaatjes in zitten. Het dekje kan dan gaan scheuren.

Buddydeks kun je op meerdere manieren bevestigen. Sommige leveranciers geven aan dat je het over het oude dekje heen moet trekken. Dat kan uiteraard, maar geniet niet de voorkeur. Ook een folie op het schuim van het zadel aanbrengen voordat het dekje wordt gemonteerd kan. Voordeel hiervan is dat je dekje gemakkelijker te monteren is. Folie laat echter geen lucht of water door. Houdt daar rekening mee als je toch folie spant.

Wat de beste methode is, daar zullen de meningen over verschillen. Zoek een manier uit die jij prettig vindt. 

ZadelGigant geeft geen garantie op de bevestiging van de buddydeks. Als een dekje bij het uitpakken beschadigd blijkt, dan lossen we dat natuurlijk op. Maar beschadigingen als gevolg van (verkeerde) montage vergoeden wij niet.

© 2019 - 2024 Zadelgigant | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel